Tigers till semi efter jätterysare mot IBK

A1
GIB Tigers fick hål på IBK:s storspelande målvakt Viktor Johansson i sista perioden och vann med 7–6.

GIB Tigers var nere för räkning.
Men reste sig på nio mot ett mycket taktiskt spelande IBK/Utveckling och vann med 7–6 (1–0, 1–3, 5–3).
– Otroligt skönt. Första matchen i år när jag blev genuint lycklig när vi vann, säger Andreas Ögren efter matchen.

Tigers fick en fin start på matchen när Simon Dahlqvist satte 1–0 redan efter 1.54 på en retur på Magnus Danielssons skott. Tigers fortsatte att ligga på och skapade massor av klara lägen att göra mål. Men Viktor Johansson i IBK-kassen gjorde några omöjliga räddningar och räddades även av sina stolpar vid ett par tillfällen. Gästerna stack också upp i några farliga kontringar, men ställningen var 1–0 i första paus.

Smakstart för IBK
Direkt i andra perioden utnyttjade IBK ett slarv från Tigers i hemmalagets sarghörn. John Lundberg vann tillbaka bollen och serverade Emil Sandqvist, som från mycket nära håll sköt 1–1. Efter 7.07 var det ombytta roller. Sandqvist spelade in bollen framför Tigers kasse och Lundberg kunde nästan ostört hänga upp bollen i nättaket. 2–1 stod sig länge. Spelet böljade fram och tillbaka och det skulle dröja till 17.47 innan nästa mål kom. Åldermannen Fredrik Bolin slog en lång djupledsboll som hittade fram till en framstörtande Emil Sandqvist. 20-åringen stötte snyggt in 1–3 på halvvolley och gav Tigers ordentligt med huvudbry. Därför kom Magnus Danielssons reducering till 2–3 som en lättnad för hemmalaget.

Brant uppförsbacke
Lättnaden förbyttes på nytt till bryderier för hemmalaget när IBK utnyttjade ett numerärt överläge redan 23 sekunder in i sista perioden. Med en krosspassning genom Tigers box hittade John Lundberg fram till Viktor Åhlund, som med ett direktskott utökade ledningen till 2–4.
Trots det psykologiskt viktiga målet fortsatte Tigers att nöta på. Men IBK försvarade sig effektivt och täckte massor av skott. Men reduceringen kom. Med 8.14 på klockan gjorde Andreas Ögren 3–4 framspelad av Fredrik Lindgren. Och knappa minuten senare var hemmalaget ikapp. Den här gången var det Lindgren som hittade rätt på passning från Samuel Burström.
Tigers hade i och med detta momentum i matchen.
En känsla som IBK tog död på i det efterföljande bytet. Jonas Lundmark spelade fram Rasmus Bolin, som kallt fintade bort sin försvarare och hängde dit 5–4 till gästerna. Samuel Burström kvitterade på nytt drygt två minuter senare, men historien upprepade sig. Bytet efter Tigers kvittering stötte Emil Sandqvist in 5–6 på en ny långboll som nådde hela vägen fram. Klockan stod då på 12.10.
Klockan tickade snabbt för GIB Tigers, som jagade ursinnigt efter en kvittering. Och med knappt tre minuter kvar av matchen klev lagets notoriske målskytt Mikael Hedman fram. Johan Karinen hittade 29-åringen som resolut stänkte in bollen i nättaket till 6–6. Första målet i matchen från Tigers förstaformation.
De 44 åskådarna i publiken började ana att förlängning och eventuellt straffar skulle behöva skilja lagen åt. Så blev det inte. Med 48 sekunder kvar serverades Johan Karinen en krosspassning från Mikael Hedman. Vid bortre stolpen krutade Karinen på ett välriktat direktskott. Viktor Johansson fick ordentligt med fingrar på bollen, men inte bättre än att den styrdes i burgaveln. 7–6 till Tigers.
IBK lyckades inte åstadkomma ett nytt snabbt mål. Hemmalaget spelade effektivt av tiden och höll undan till en uddamålsseger.

Hör vad Tigers Andreas Ögren säger efter matchen:

Annonser

Posted on 8 mars, 2014, in GIB Tigers, Skellefteå IBK/Utv. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: