”Lika tajt som en spindelmannendräkt”

Ejrevi
IK Rutins lagkapten tror på en jämn tillställning i kvartsfinalen mot Solbacken i kväll.

Lagen har 1–1 i matcher i grundserien. 
Ikväll ställs Solbacken och IK Rutin mot varandra i kvartsfinal.
– Lagen känner varandra väl. Vi förväntar oss att matchen blir bli lika tajt som en spindelmannendräkt, säger IK Rutins Mikke Ejrevi.

Bägge lagen tog 26 poäng i årets seriespel. Detta via 8 segrar, 2 oavgjorda och 6 förluster. IK Rutin gjorde två mål fler än Solbacken som å andra sidan släppte in nio mål färre och således placerade sig före i tabellen på bättre målskillnad.
Lagens möten under säsongen slutade med varsin seger. Först vann IK Rutin en tajt tillställning med 7–4 efter att man vänt ett underläge i sista perioden. Slutresultatet sköt man in i tom kasse efter att Solbacken plockat ut målvakten i jakten på en reducering. I den andra matchen var det Solbackens tur att gå hem med segern efter en lika tajt tillställning. Denna gång slutade matchen 7–5 efter att ställningen varit 5–5 långt in i den sista perioden.
– Det har varit väldigt täta matcher som avgjorts först i den sista perioden. Mycket tyder på att det blir något liknande ikväll, säger Rutins lagkapten Mikke Ejrevi.

Känner varandra väl
Att lagen under säsongen från och till tränat en hel del tillsammans gör det inte mer otroligt att det kommer att bli en tajt match då man således lärt känna varandra ganska väl. Både när det gäller spelet, men också vad gäller individuella spelares agerande på banan.
– Solbackens Daniel Johansson är alltid farlig. Peter Degerman likaså, men även vår gamle lagkamrat Johan Nord är farlig då han i sina bästa stunder kan stoltsera med Supertreans vassaste skott, säger Ejrevi.
Ett antal spelare från Solbacken har under säsongen provspelat med IK Rutin och deltagit i lagets träningsmatcher. Ett ihärdigt rykte påstod dessutom att två av Solbackens nyckelspelare var aktuella för en övergång innan tranferfönstret stängde. Men tydligen var det mer än en strulande faxmaskin som satte stopp för detta. Vidare värvade ju Solbacken två stabila pjäser från det regerande mästarlaget inför säsongen i David Berglund och Johan Nord. Det mesta tyder alltså på att det kommer att bli en väldigt tajt och jämn match ikväll.
– Vi måste se upp med deras kontringar och inspel högt i slottet. Där är de väldigt vassa. Samtidigt måste vi bombardera Belle i motståndarkassen och ha folk framför mål, säger Ejrevi.

Matchen i matchen?
Daniel JohanssonMatchen i matchen mellan de två poängkungarna Daniel Johansson, Solbacken BK, och Mikke Ejrevi, IK Rutin, förväntas bli tajt även den. Dessa två herrar har under Supertreans 4-åriga existens konstant huserat i toppen av poängligorna. Ingen av dem har dock ännu lyckats vinna den prestigefyllda titeln som Supertreans poängkung, men Johansson har tre andraplatser och en sjätteplats att stoltsera med samtidigt som Ejrevi har två tredjeplatser, en sjunde- och en åttondeplats.
Daniel Johansson har på 49 supertreanmatcher skrapat ihop 119 poäng fördelat på 53 mål och 66 assist, vilket innebär ett poängsnitt på 2,4p/match. Mikke Ejrevi har i sin tur på 45 supertreanmatcher samlat ihop 112 poäng fördelat på 51 mål och 61 assist, vilket i sin tur innebär ett poängsnitt på 2,5p/match. Det är med andra ord precis lika tajt mellan dessa två herrar som det är mellan lagen i övrigt. Blir någon av poängkungarna tungan på vågen ikväll?

Matchen startar 21.10 i Anderstorpshallen ikväll.

Rösta

Annonser

Posted on 10 mars, 2014, in BK Solbacken, IK Rutin. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: