William Löf stal showen med sex mål

William
William Löf var glödhet när Clemensnäs besegrade Alhem med 10–4 i kvartsfinalen.

Det blev William Löf som spelade huvudrollen i kvartsfinalen mellan Alhem och Clemensnäs.
Med sina sex mål förtjänar han en Oscar.
Clemensnäs är klart för semifinal efter seger med siffrorna 10–4 (2–1, 2–3, 6–0).
– En välspelad match där vi är det bättre laget, säger Löf efter slutsignalen.

Kvartsfinalen startade i ett rasande tempo. Matchen bjöd inte på något skönspel, men bägge lagen hade bra fart under fötterna och visade stor vilja.
Clemensnäs fick en pangstart när William Löf gjorde 0–1 till gästerna redan efter 1.01 på klockan. Det svängiga spelet fortsatte och det var Alhem som fick nästa mål. Andreas Björk kvitterade till 1–1 på pass från Lars Holmström.
Alhems Jens Hägglöf betonade före matchen vikten av att hålla sig från botbänken för att undvika Clemensnäs sylvassa powerplay. Och hans farhågor besannades. När Andreas Björk visades ut efter 15.29 dröjde det inte länge förrän Jesper Bergqvist hittade rätt i spel fem mot fyra. Ställningen var 2–1 till Clemensnäs efter första perioden.

Alhem tog ledningen
LarsenAlhem svarade med samma mynt i inledningen av andra perioden. När Elias Lundmark drog på sig två minuter tog det bara fyra sekunder för Patrik Larsen, bilden, att hitta nätmaskorna till 2–2 bakom Daniel Kronqvist Wikberg i Clemensnäs-målet. William Löf gav gästerna ledningen på nytt bara halvminuten senare, men dryga minuten senare utjämnade Oskar Lundmark på nytt. Och efter 13.28 var det dags för Patrik Larsen igen.
Än en gång i powerplay.
Och med Elias Lundmark på botbänken.
Med ett mäktigt skott utifrån slaskade Larsen in bollen i nättaket bakom en skymd Kronqvist Wikberg och Alhem ledde för första gången i matchen. Clemensnäs tog timeout för att få ordning på saker och ting.
– Det var inte så mycket prat egentligen. Mer att vi skulle lugna ner och och prata ihop oss, berättar William Löf.
Och det gav effekt. Drygt en minut senare satte Löf sitt tredje mål för kvällen och ställningen var 4–4 inför sista perioden.

Clemens sprang ifrån
Clemensnäs fick börja tredje perioden i numerärt överläge och det slutade som det ofta gör. Mathias Stenberg hittade William Löf som stänkte dit sitt fjärde mål och Clemens ledde med 5–4. Mathias Stenberg utökade sedan själv ledningen till 6–4 och efter 8.10, än en gång i powerplay, gjorde Jesper Bergqvist 7–4. Det kändes som att ridån gick ner för Alhem, som dock tog timeout i ett sista försök att hitta tillbaka.
Men den gav inte effekt. Istället gick Clemensnäs ifrån ytterligare. Jesper Bergqvist gjorde 8–4 med en kylig straff och William Löf strödde ordentligt med salt i såren med två ytterligare mål under matchens sista två minuter. Slutresultatet skrevs till 10–4 sedan Clemensnäs gjort 6–0 på Alhem i sista perioden.
– De är ganska gamla så de orkar inte riktigt springa fullt ut i slutet. Det var nog det som avgjorde. Vi hade pigga ben på slutet. Unga ben, säger William Löf.
Du gjorde sex mål, vad säger du om din insats?
– Jag fiskade ganska mycket, så det var det som gjorde det.
Någon annan som var bra?
– Det var en laginsats idag. Alla var bra.
Nu väntar GIB Tigers i semifinalen. Vad tror du om det?
– Jag tror på vinst helt enkelt. Vi är det bästa laget enligt mig, så det är vinst som gäller.

A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7 Elias

Annonser

Posted on 10 mars, 2014, in Alhem FF, Clemensnäs IF. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: