Citytränaren: ”Clemensnäs är favorit”

JonssonCitytränaren Andreas Jonsson lägger över favoritskapet på Clemensnäs inför Supertreans final.
– De får nog gälla som det efter vårt senaste möte och tack vare deras vårsäsong, säger han.

Citykamraterna vann serien i överlägsen stil. När den var färdigspelad hade laget hela tio poäng ner till tabelltvåan GIB Tigers och 15 poäng ner till Clemensnäs på sjätte plats. Men när City och Clemens möttes den 17 februari var inte det märkbart. Ursvikslaget vann matchen med klara 8–0, ett resultat som skapade skrämselhicka hos samtliga lag i Supertrean.
– Jag minns förlusten väl eftersom jag själv var med och spelade. Tyvärr var jag urusel och det var inte bra när mina lagkamrater inte var speciellt mycket bättre. Clemensnäs vann klart rättvist, säger Andreas Jonsson.
Vilken påverkan har det resultatet på finalen mellan er? 
– I SHL är man alltid tråkig och säger att det inte har någon som helst betydelse. Och det kanske är sant. Själv får jag väl hoppas att en sån stor förlust ska väcka någon form av revanschlusta hos våra gamla gubbar. Annars har vi haft lite svårt att verkligen tända till nuförtiden då övriga lag i serien har föryngrat i så stor grad. Våra nyförvärv drar snarare upp medelåldern. Men det verkar ju vara bra eftersom vi har folk som vill träna och det är kanske en generationsfråga.
Jonsson menar att hans Citykamraterna går in i matchen med en annorlunda känsla.
– Det kommer bli en tuff uppgift och det är sällan det känns som att vi går in i matcher utan att vara favoriter. Men nu får väl Clemensnäs gälla som det efter vårt senaste möte och tack vare deras vårsäsong, säger han.

”Måste vara smartare”
Jonsson satt på läktaren när Clemensnäs slog ut GIB Tigers i semifinalen och han beskriver det som en match med flera ansikten.
– Clemensnäs dominerade bollinnehavet och spelbilden fullständigt i halva matchen. Sedan visade Gibbarna moral och vände matchen med bra effektivitet. Även om det var nära vinst för Tigers, så var nog det rättvist med Clemensnäs som segrare, säger Jonsson.
Vad blir viktigt att tänka på för er i finalen?
– Att inte sitta i utvisningsbåset framförallt. Och att försöka vara lite smartare än Clemensnäs, något som nästan lyckades för Gibbarna.
Hur kan du som tränare påverka utgången av finalen?
– Inte speciellt mycket. Det är spelarna som ska göra det. Men jag får väl ändå försöka göra något om det skulle krävas under matchens gång och då är jag tacksam att de står ut med mig i båset. Ligger man under så är det oftast många olika viljor och lösningar som vill komma fram. Det gäller väl att någon tar rollen och försöker ena alla olika bud.
Vilka är det som ska göra det för Citykamraterna?
– Målvakten är alltid den viktigaste spelaren. I övrigt har vi många potentiella matchvinnare. Jag hoppas att någon är på humör. Sen är jag glad att vi har många spelare som accepterat de olika roller som de fått på ett ganska naturligt sätt.

Tidigare möten:
Citykamraterna–Clemensnäs 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
Clemensnäs–Citykamraterna 8–0 (4–0, 3–0, 1–0)

Annonser

Posted on 19 mars, 2014, in Citykamraterna, Clemensnäs IF. Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: