Jesper Bergkvist hoppas på folkfest

BergkvistCitykamraternas tränare Andreas Jonsson hävar att Clemensnäs är favorit i finalen.
Clemensnäs Jesper Bergkvist håller inte med.
– City är ett bra lag med bra spelare på varje position, så jag ser inget av lagen som klar favorit, säger han.

Bergkvist tycker att spelarna i Citykamraterna är starka och räknar med en fysisk final.
– Det kommer bli riktigt jobbigt med många närkamper. Jag tror vi kommer få se en relativt grinig match, säger han.
Clemensnäs vann senaste mötet med City med klara 8–0. Men Bergkvist räknar inte med liknande siffror i den stundande drabbningen.
– Vi vann relativt enkelt efter en väl genomförd match då, men vi ska inte glömma att deras förstafemma inte alls var intakt. Och det är väl egentligen den som vi får se upp med, säger han och fortsätter:
– Fredrik Krekula och några andra ligger där uppe i poängligan, så tydligen så har de gamla hockeyspelarna en hel del innebandy i sig också.

Hur ska ni göra för att vinna finalen?
– Som Oskar Norgren sade i en tidigare intervju så är Eddahallen en hall vi trivs i. Många i laget är uppväxta i den hallen och tycker om att spela där. Om vi bara trillar boll som vi kan och fortsätter att skjuta så kommer bollarna att rinna in till slut.

”City kan inte räknas bort”
Citykamraternas tränare Andreas Jonsson lade som bekant över favoritskapet på Clemensnäs inför finalen. ”Kul”, tycker Bergkvist.
– Det betyder ju att de tycker att vi har det bättre laget. Men skämt åsido, City vann serien överlägset så självklart ska de inte räknas bort. Det är ett bra lag med bra spelare på varje position, så jag ser inget av lagen som klar favorit. I finalen handlar det om det laget som vill mest, och i slutändan hoppas jag vi står där som segrare.
Jesper Bergkvist och William Löf kom från division I-laget Gamla Stan till Supertrean och Clemensnäs i slutet av januari. Duon har spelat fem matcher med laget sedan dess och har tillsammans gjort hela 34 poäng, fördelade på 22 mål och 12 assist. Bergkvist menar att de kom in i ett lag med harmoni.
– Så fort vi kom in i laget, så kunde vi spela ut vår innebandy, skapa ett nytt hot för Clemensnäs och avlasta bröderna Stenberg och Robin Söderlund. Det var väl tanken och det har väl gått helt okej än så länge. Men än är inte säsongen över.

Vad säger du om din egen insats hittills under våren i Clemens?
– Första matchen med Clemens på Eddahallen var jag inte alls nöjd med. Det var ett nytt lag och jag hade inte spelat en match på några veckor. Det resulterade snabbt i noll poäng från min klubba. Turligt nog spelade laget riktigt bra, stod bakom mig och gjorde sitt. Därefter har det väl gått ganska bra måste jag säga. Det har blivit en del poäng och jag har försökt komma in i centerrollen som jag inte har spelat i på några år nu. Men det kommer mer och mer.

Nyckelroll i semifinalen
Jesper Bergkvist hade med sina två mål och två assist en nyckelroll i semifinalen mot GIB Tigers. Först kvitterade han till 5–5 med bara 46 sekunder kvar av matchen och sedan asisterade han Oskar Norgren till avgörandet i förlängningen.
– Det blev en bra, grinig och intensiv match. En publikmatch kanske man kan säga. Vi gör det bra i två perioder och för större delen av spelet, men tappar allting i sista perioden och blir sönderkontrade av Tigers, säger han och fortsätter:
– Det var bara ogjort att Tigers tog hem matchen. Det finns många väldigt bra spelare i deras lag, många som håller i högre divisioner. De vi pratade om före matchen var så klart Johan Karinen, Mikael Hedman, Samuel Burström och Adam Nilsson, spelare som var exakt så bra som vi trodde och vi hade tufft mot dom. Speciellt Samuel som var en av matchens giganter. Det var riktigt nära att han avgjorde med bara sekunden kvar av ordinarie matchtid.

Hur var känslan när du kvitterade till 5–5 i slutminuten?
– Vilken underbar känsla. Jag hade skjutit och skjutit hela matchen. Måns Hedquist gjorde ett jättejobb framför mål och täckte bort Daniel Eriksson i kassen. Underbart skönt när jag såg den gå in. En viktigt mål både för mig och för laget så klart.
Nu ser han och laget fram emot finalen mot Citykamraterna. En match som avgörs på Eddahallen någon gång nästa vecka.
– Jag hoppas det blir en folkfest med en välspelad match och storpublik, säger Bergkvist.

FAKTA
Statistik, Bergkvist och Löf i Clemensnäströjan:

Jesper Bergkvist, 5 matcher,  7 mål + 9 assist = 16 poäng.
William Löf, 5 matcher, 15 mål + 3 assist = 18 poäng.

Annonser

Posted on 22 mars, 2014, in Citykamraterna, Clemensnäs IF, GIB Tigers. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: