De ska skipa rättvisa i finalen

Domare
Mikke Ejrevi och Johan Rönnberg dömer Supertreanfinalen på fredag.

Nu är det klart med domare till Supertreans final på fredag.
Det blir bröderna Mikke Ejrevi och Johan Rönnberg som skipar rättvisa.
– Det känns väldigt roligt att få vara med när det ska avgöras. Vi väljer att se det som att vi gjort en hyfsad säsong och att detta är ett kvitto på det, säger Rönnberg.

Finalannons 2Supertrean 2013–2014 lider mot sitt slut. Finalen på fredag mellan Citykamraterna och Clemensnäs sätter punkt för säsongen. En säsong som fungerat bra sett ur domarnas perspektiv.
– Det har varit en mycket bra och rolig säsong, både att spela och att döma, säger Johan Rönnberg och fortsätter:
– Stämningen har varit god mellan lagen, och som domare tycker jag att respekten och samarbetet med lagen har fungerat bättre än någonsin. Supertrean har varit just det – super!
Finalen blir domarbrödernas andra ärofyllda uppdrag den här säsongen. Duon blåste även i piporna när Skellefteå IBK tog emot Superligalaget IBK Dalen i DM-kvartsfinal i Eddahallen i december.
– En upplevelse helt klart! Det bästa laget i Skellefteå mot det bästa laget i Västerbotten kan inte bli annat än en riktig utmaning, säger Rönnberg och fortsätter:
– Det var spännande och en ära att förbundet valde två domare från distriktet som inte har någon erfarenhet från att döma på den nivån.

Pirrigt
Han berättar att det var pirrigt inför matchen, men att nervositeten släppte när de väl blåste igång den.
–  Vi kunde slutföra matchen med den äran. En del spelare på planen kan ha upplevt nivån som lite låg, men det är svårt att veta var lagens ”normala” nivå är. Jag tycker att vi lyckades hålla en konsekvent nivå, utan att för den delen blåsa sönder matchen. I vilket fall som helst så var det en höjdpunkt under säsongen. Och nu vankas ju den riktiga höjdpunkten på fredag, säger Rönnberg.
Vilken matchbild förväntar du dig i finalen?
– Jag tror att Clemensnäs kommer ut med mycket fart och energi. City kommer att avvakta lite för att gå mer på kontringar, samtidigt som man stänger igen i försvaret. För Clemensnäs tror jag nyckeln ligger i att behålla kylan och vänta på chanserna. Citys framgångsrecept ligger i ett bra försvar med Joel Andersson i mål som spikar igen, samtidigt som de använder snabba spelvändningar på sina skickliga forwards.

Domardokumentär
Rönnberg avslöjar att han och Mikke Ejrevi har en liten överraskning till Supertreanpubliken.
– Vi ska filma en domardokumentär före, under och efter matchen. Det blir spännande att se om vi lyckas göra en bra skildring ur domarnas perspektiv, säger han.

Se också:
Supertreandomare dömde Dalen

Annonser

Posted on 25 mars, 2014, in Citykamraterna, Clemensnäs IF. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. Framförallt Mr. Rönnberg har ju haft lite låg nivå under hela säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: