Ekström: ”Det blir förlängning”

DKMålsättningen är inom räckhåll för City.
Men då krävs det seger i finalen mot Clemensnäs.
Assisterande tränaren David Ekström är optimistisk.
– Känslan är väldigt bra. Vi kommer att kriga för att vinna, säger han.

Finaldags. Hur är känslan i laget?
– Den är väldigt bra. Vi har som vanligt varit glada och haft trevligt när vi träffats. Vi har bland annat hunnit diskutera att det fanns mycket hårdare spelare inom fotbollen förut. Spelare som Stefan Schwarz och Roy Keane var mycket hårdare än de som springer omkring nu och tror att de är hårda.

Hur har veckan sett ut?
– Vi har haft två träningar, måndag och onsdag, med mycket folk. När det gäller uppladdning, så handlar det väl som vanligt om att övertyga sambos och fruar om att få ledigt för match och göra lite extra hushållsarbete för att ligga bra till.

Hur är läget i laget?
– Vi snackar inte skador under slutspelet. Vi kommer alltid med bästa tillgängliga lag.

Vad är hett i ert lag just nu?
– Det går inte att snacka hett, utan att nämna powerforwarden Olof Palm. Han är en av klubbens grundare och det finns ingen spelare som har ett större hjärta för klubben i den här serien. Kanske ingen i hela världen.

Som tränare, hur ser man till att förbereda spelarna inför en sån här match?
– City är ett lag bestående av ett gäng 40-åriga gubbar som inte kan spela innebandy. I alla fall var det så vi beskrevs av finalmotståndarna senast vi möttes. Det som är positivt med det är att 40-åriga gubbar är vuxna nog att ta ansvar för sin egen laddning. Men vi har sagt åt spelarna att kanske lata sig lite extra på jobbet på fredag.

Vad talar för att ert lag vinner finalen?
– Clemensnäs förnedrade oss senast vi möttes. De har en magisk form och har tydligen ett powerplay av absolut världsklass. De representerar också framtiden, vilket tydligen också ska vara ett argument för att det är bättre att de vinner. De springer dubbelt så mycket som oss. Lägger du ihop den matematiken, så är det väl ingenting som talar för oss. Men i och för sig så vann vi serien och var 15 poäng före dem där. Det kanske säger något i alla fall.

Om du får tippa ett slutresultat, vad slutar finalen?
– Jag tror det blir förlängning. Sedan hoppas jag att det blir en riktigt trevlig stämning på planen. Senast vi möttes var det inte speciellt trevligt. Däremot får det gärna vara mycket ge och ta i närkamperna. Jag är också övertygad om att domarbröderna Mikke Ejrevi och Johan Rönnberg kommer att vara precis så bra som de varit hela säsongen. Det känns tryggt.

Finalannons 2

 

Annonser

Posted on 27 mars, 2014, in Citykamraterna, Clemensnäs IF. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: